English speakers please see the ‘English’ tab at our website!

Bij vetrek uit Mexico probeert de Mexicaanse douane ons een vertrek tax van 20 dollar pp aan te praten. We hebben ook al een entree tax van 20 dollar betaald dus Anouk zegt vriendelijk tegen de dame in kwestie dat ze naar de ‘luna’ kan lopen. Aan de Beliziaanse kant worden we verwelkomd door douanebeamten met dreadlocks en Bob Marley op de speakers. Het ‘ja man’ en ‘relax man’ hoor je hier veelvuldig van de grotendeels van piraten (inderdaad uit de caribean) achtergebleven Creolen. Na het afsluiten van de verplichte autoverzekering en desinfectie van de auto kunnen we ons 22e land binnen op deze trip. Op de grens staat de kilometerteller op ruim 47.000 km.

Een mooie rit door de jungle

Hier in Belize rijden veel Defenders en we worden meteen thuis uitgenodigd bij een Deens/Duits echtpaar met een Defender 130. We dineren kreeft en bezoeken de volgende dag een door hen georganiseerde vliegtuigshow. Op het terrein van het vliegveld zit ook Adventure Trex, een Land Rover garage waar we al sinds Canada veel goede verhalen over gehoord hebben. Onze auto is aan een erg grote onderhoudsbeurt toe en we komen er achter dat de achteras versleten is die we uiteraard meteen vervangen. Daarnaast vervangen we de keerring van de stuurkogel en stellen we de kleppen, wiellagers en vervangen de pakkingen van de tussenbak en repareren we de stuurpomp wat een snelle opsomming is van 4 dagen werk. Tevens verliezen we op een onverhard pad de bout en rubbers van de stablisatorstang die we uiteindelijk onder een in een veld achtergelaten Discovery uithalen.

Ook halen we in Belize city onze nieuwe banden op die we van onze nieuwe sponsor Euro Tyres uit Venlo hebben gekregen. De twee overgebleven gebruikte banden doneren we aan het goede doel nadat we ze eerst in ons bed hebben vervoerd….
Na al het werk en nieuwe onderdelen staat de auto weer strak op de schroeven zoals ze hier in Belize zeggen en kunnen we op weg naar het strand.

Rum en cocosnoot (zelf uit de boom laten vallen)

De kust en eilanden zijn onveranderd mooi, heet en het water is warm. De wegen er naar toe zijn allemaal gefinancierd door de EU en aan de staat ervan te zien zit de uitvoerder naar alle waarschijnlijkheid op het strand aan de rum met cocos het rentepercentage van zijn rekening in de gaten te houden. Het enige echte nadeel van deze stranden zijn de vliegen en de zandvlooien. Onze benen en enkels worden voortdurend belaagd maar om met Henk Luiken van Carhartt te spreken Time is fun when you’re having flies!

We hebben tevens extra foto’s bij de Mexico map geplaatst. Onze volgende stop is Guatemala waar het bier en de diesel weer goedkoop zijn. De rumflessen van hier passen namelijk niet in onze koelkast 😉

3 comments

 1. Jömig,

  donder ff op met die vrolijke, zon-zee& strandfoto’s! (om het erger te maken: google maar eens op Belize/afbeeldingen, daar wordt een mens niet vrolijk van 🙁 ) Wij zitten hier nog steeds in een winterdepressie, dat kun je ons niet aandoen ja! (“yeah go vlooien, go vlooien!”)

  Ik wil ook naar een plek waar de flessen rum uit de boom vallen..*zucht*

  Zag trouwens vandaag een (zeer onverzorgd uitziende) man met een winkelwagentje vol schultenbräu en een doos eieren en kreeg spontaan heimwee naar jullie, hebben meer mensen daar last van??

  Fijn dat die bouwpakketbolide het weer doet. Het is natuurlijk maar net waar je opgewonden van wordt… je weet wat ze zeggen over mannen met auto’s 😉

  Pas op voor menonietenvrouwen (die naam alleen al!) en is dat nou lekker Anouk, zoveel rubber in je bed?? Gelukkig hebben wij de carnaval nog 😛

  Aalaaaafjoeee!

  p.s. Herman, ik hou ook van jou!!!

 2. lekker zo’n boom met rum erin!

  ziet er allemaal mooi uit, maar hier staat carnaval voor de deur! groetjes!

 3. Hey Bram en Anouk

  Ik volg jullie nog steeds op de voet en geniet van de verhalen en de foto’s.
  Echt super gaaf wat jullie zien en meemaken.
  alleen nog SA te gaan, zet hem op

  Jakob

Comments are closed.