De vorige keer gaven we al aan dat we problemen verwachtten op de PanAmericana. Wij dachten dat we Colombia ongeschonden overleefd hadden, maar het land had nog een verrassing in petto. Op de laatste dag vielen tijdens een enorme regenbui 4 stenen zo groot als een voetbal van de berg op onze auto.  Een steen heeft de voorruit geraakt, 1 de filter van de snorkel weggeslagen, 1 het rechtervoorlicht van zijn plek geslagen en 1 een deuk in het gaas voor het achterraam geslagen. We zijn ons doodgeschrokken, en nadat we de schade zagen waren we blij dat we het zelf overleefd hebben. Tijd voor een nieuw land dus na deze guerilla-aanval.

Gracias Colombia

In Ecuador was de eerste slaapplek meteen op 3690 meter boven zeeniveau. Toen we er ‘s avonds aankwamen hagelde het, maar toen we opstonden, ontdekten we dat we op een van de mooist denkbare plekken stonden. En toen was het tijd om naar Odette, de zus van Anouk, toe te rijden die op ons wachtte in Quito. We waren zo gespitst op het behalen van Quito voor de avondspits, dat we de evenaar overstaken zonder dat we het door hadden. Dus ging de LR in zijn achteruit op de vluchtstrook om toch even letterlijk stil te staan bij dit memorabele punt!

Lokale kids bewaken onze LR.

Odette nestelde zich iedere dag in ons bed om samen met ons de Andes te verkennen. Na enkele dagen touren tussen de vulkanen en meren, daalden we in 3 uur af van 4000 meter naar zeeniveau. Daar lag het strand op ons te wachten. Helaas scheen de zon weinig, en mochten we een dag niet zwemmen vanwege een tsunamiwaarschuwing, maar onze prive walvistour was zeer geslaagd: maar liefst 5 walvissen sprongen vlak voor de boot de lucht in. De overige dagen aan de kust stonden het teken van feesten en het zoeken naar goede surfplekken (wat nog best lastig was). Nu zitten we in Peru aan het strand. Goede golven hebben we intussen gevonden, evensals zon en meer feestjes.

1 Comment

  1. OW wat fijn dat jullie ongedeerd zijn!!! wel kak van de auto, maar goed, geniet van het strand 🙂

Comments are closed.