Utrecht2Ushuaia

90.000 km, 36 landen,
2 mensen, 1 auto

Het is echt waar! Na 618 dagen en 72.054 km onderweg hebben we op 11-12-’11 om 13:33 locale tijd onze eindbestemming Ushuaia bereikt. We geloven het zelf ook nog niet maar we zijn er echt. De weg houdt hier op, hier liggen alleen nog maar boten. We Skypen meteen onze ouders die voor de webcam een blik Shultenbrau open trekken en op ons toasten. De andere gringo´s in het internetcafe moeten er hartelijk om lachen.
Hier houdt de weg echt op

De avond voor de aankomst camperen we voor de nacht op 160 km vanaf ons einddoel. Op de camping aanwezige Argentijnen trakteren ons op een BBQ en sloten alcohol. De volgende ochtend worden we allebei wakker met een vreemd gevoel in onze buik, alsof je verjaardag er aan komt toen je heel jong was. Gaat het vandaag nu toch echt gebeuren, gaan we het echt halen?  Bram zegt tegen Anouk dat we de laatste 100 km de auto niet meer uitzetten omdat hij bang is dat de auto niet meer zal starten om ons te pesten. Chocoladecroissants voor Anouk, omgevallen geldwagens of Paris Hilton langs de kant van de weg in sexy lingerie die een lift wil; het kan hem allemaal niets schelen, vandaag gaan we het halen, maar we stoppen nergens meer voor.

Op weg naar het zuiden, met de Andes altijd aan de rechter kant

Geheel in stijl rijden we Ushuaia binnen, ongewassen, met een kater, brandgaten en olievlekken in al onze kleren en met ¨No one said it was easy¨ op de speakers. Niet de vrouwen Cold Play variant maar de originele versie van Evil Activities. Na het binnenrijden van Ushuaia parkeren we de auto (met een stuk over de stoep rijden en door een perkje heen) naast het bord wat aangeeft dat je in Ushuaia bent en het einde van de wereld hebt bereikt. De politie ziet dit elke dag en kijkt nergens vreemd van op. Een Nederlandse touriste denk daar anders over en zegt dat we onze auto daar meteen weg moeten halen. We negeren haar vakkundig en nemen van verbaasde omstanders de felicitaties in ontvangst. Wat een prestatie zegt iedereen. 33 Landen die we met een gemiddelde snelheid van 48.9 kmpu doorkruist hebben.

We hadden grootse plannen voor de avond dat we aan zouden komen. 100 liter Bier, disco, dansen tot onze bergschoenen versleten zijn, feest! De realiteit is dat we na de lunch allebei dusdanig gebroken zijn dat we naar een hotel gaan en voor de tv neerploffen en de 100 liter bier maar tot de volgende dag laten staan. We zijn op maar voldaan, morgen weer een dag.

25 Responses

 1. Hai Anouk en Bram.
  Proficiat met het behalen van de eindstreep. Je vader en moeder waren gisteren erg blij met het bericht. Eerder nog vertelde Hannie dat het niet lang meer zou duren. Nou, dat klopte. Nog veel plezier de laatste weken/dagen, weg van ons kleine kikkerlandje!

 2. Super vet
  komen jullie nu dezelfde weg terug???
  Ik wil meer verhalen en foto`s.
  Gefeliciteerd
  Jakob

 3. WOW!! Wat gaaf! Gefeliciteerd! Ik ben zo ontzettend trots! En nu als de wiedeweerga met je luie donder naar hier komen!! Ik wacht weer op morgen! Knuf

 4. WOW! Wat een prestatie!!!! Onwijs gefeliciteerd met jullie einddoel! Het was erg leuk om jullie belevenissen te volgen de afgelopen tijd! Geniet van het mooie moment!X

 5. Anouk en Bram,

  van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie “einddoel”.
  Maar zou het niet leuk zijn dat je jullie ‘mobile home’ laat verschepen naar de andere Kaap en dan door Afrika weer naar huis rijdt (geintje).
  Ga nu maar lekker in een luxe hotel met zwembad èn bar uitrusten en nagenieten.
  Proficiat allebei.

  Groetjes, Linda, Sanne, Wouter en Wilbert

 6. JAAAAH!!!! Gefeliciteerd!!! Jullie hebben het gewoon gehaald, ongelofelijk!
  Geniet van dit heerlijke gevoel!! En ga nog zeker die 100 bier opdrinken vandaag 🙂 12-12-11 is ook een mooie dag om het alsnog te vieren 😉

  kus!
  Marlijn

 7. Gefeliciteerd!!!!!!! Missie voltooid 🙂 Ga daar heerlijk van genieten samen. Wordt het kerst in BA of NY?

  Veel liefs,
  Linda

 8. Whoehoehoehoei!! Oh yeah, gehaald!! Geniet maar van het bereiken van het einde van de wereld!

  Liefs, Anne Marth

 9. Hallo Bram en Anouk

  van harte gefeliciteerd met het bereiken van de eindbestemming.
  Dat jullie het gehaald hebben ondanks de sloten bier en de
  tonnen bbq vlees is echt een prestatie.
  Nu nog veilig naar huis…
  dikke zoen en tot weerziens

  Paul en Claire

 10. Klasse en Supergefeliciteerd.
  En wat een geweldig vooruitzicht: een leuke kantoorbaan van 9 tot 5.

 11. Hallo Anouk en Bram,

  Proficiat met het behalen van de “eindstreep”, knap gedaan. Wel jammer voor ons want we zullen jullie verhalen op deze site missen. Een hele goede reis terug!!!!

  Fred en Ans van der Pennen

 12. Gefeliciteerd met het behalen van jullie einddoel, nu maar zorgen dat jullie weer veilig in Utrecht aankomen, maar dat zal nog wel een tijd op zich laten wachten, of komen jullie met het vliegtuig terug en bieden jullie de auto aan een museum.

  Prettige feestdagen en geniet ervan, zolang het nog kan

  namens
  Rene, Pauline, Cindel & Maurice

 13. WTF OMG! Zijn jullie er al?? Hup terug met die bak, sowieso zijn die 90.000 nog niet behaald dus ga daar nog maar een paar rondjes rennen of zwemmend naar Antarctica ofzo?? Eerder hoeven we jullie eerlijk gezegd niet terug te zien eigenlijk.. je verzint maar wat. 72.000 is ook weer net niks hé! (pfff stelletje amateurs)

  De belangrijkste vraag is nu natuurlijk inderdaad waar die auto de hens in gaat? Zorg maar dat het een fikkie is wat we hier kunnen zien bwoehahaha!

  Nou oude taffelaar en taffelaarster, hou je taai! Deel nog wat handtekeningen uit, vertel je verhaal nog maar eens een x of 3000 aan de lokale no-no’s en kom dan maar hier lekker anoniempje spelen 😉

  Dikke cous cous!
  Xx

 14. Wooow jullie hebben het gewoon gehaald!! Bizar! 🙂 gefeliciteerd!Gelukkig houdt het avontuur nog niet op 🙂
  Geniet van Ushuaia!
  x Nanda

 15. Dag Bram en Anouk,
  Allereerst gefeliciteerd met jullie aankomst.
  Laat me even weten wanneer jullie weer in Nederland zijn.

  Groet Henk Luiken, Carhartt

 16. Muchas felicitaciones por cumplir su meta!!!
  Espero que no estén muy tristes por terminar tan lindo viaje, sino felices por que vendrán muchos y mejores viajes en su vida
  Un abrazo!!
  David

 17. Nice to hear good news from you! You finally arrived deep in the south. Congratulations from my side! I wish I could have joined this adventure.
  Marco Pieren

 18. It is so nice to hear from you! Congratulations that you have reached Ushuaia.. I am so envy of you… grrrr. But I need to have a white spot on the world map which I still can travel in the future. But I am sure I will do South America once in my life.

  Jolanda Simitz

 19. Wauw!! Gefeliciteerd met het bereiken van het eindpunt. Moet een geweldige ervaring zijn.
  Geniet ervan!

 20. Want een ongelooflijke (and at the same time idiote) prestatie!!!! Congrats!!!!

  Maaruhh, what’s next?